BLANTERSWIFT101

VAN KEDİSİ

2 Nisan 2012 Pazartesi

KEDİ KİŞİLİK KARTI : Van kedisi..
Karakteri: Dengeli ve sessiz
Bakımı: Fazla bakım gerekmez, taranma ve fırçalanma istemez.
Rengi: Beyaz, kahverengi, gri, beyaz çizgili, gri çizgili, kahve çizgili.
Tüy şekli: Uzun
Yaşadığı ülke: Türkiye.
Vücut yapısı: Orta.
Kökeni : Türkiye de üretilen bu kedinin kökeni Van yöresine aittir. Suya girip yüzebilen terk ırk kedisidir. 1969 yılında saf kan kedi ırkı olarak kabul edilmiştir.
Tüy bakımı: Ankara kedisi ile benzer tür yapısına sahip gibi görünse de daha kısa tüylere sahiptir. Günlük fırçalama yeterlidir. Kışın tür değişimi ve renk değişimi olur.
Temel özellikleri: Zeki, canlı ve sahibine bağlı bir yapısı vardır. Temiz hayvanlardır. Kendilerini yalayarak sık sık temizlerler. Avcı ve avlanmayı seven bir yapısı vardır. Su ile oynamayı çok sever, keyfiye suda yüzer. İyi bir oyuncu ve arkadaş olmakla beraber kucağa alınmaktan pek hoşlanmaz. Kendi yerine ve yerde durmaktan hoşlanır.
Görünüş ve vücut yapısı: Orta büyüklükte kafası ve yüzü vardır. Yüzü üçgen şeklinde olup elmacık kemikleri çıkıktır. Boynu kısa ve güçlüdür. Göz rengi her iki gözü mavi, bir gözü mavi bir gözü kahverengi Ve ya her iki gözü de kehribar rengi olabilir.
Kulakları büyük ve geniş dibe doğru bir yuvarlaklık söz konusudur. Burun , kulak içi ve batileri pembedir. Van kedilerinin çoğu sağırdır. Farklı renkli gözlü ve mavi gözlüler de yüzde iki ve üç duyma kaybı vardır.
Boyu uzun ve kaslı, kemikli vücut yapısı vardır. Arka patiler ön patilerden daha uzundur.

Güneş..

Bu Blogda Ara