BLANTERSWIFT101

Doğada Nesli Tükenmiş 10 Hayvan Türü

28 Ocak 2017 Cumartesi
1-Kıvrık Boynuzlu Oriks :Kuzey afrikanın tamamında bulunurlardı.Günümüzde doğada soyları tükenmiş bulunmakta sadece hayvanat bahçelerinde bulunmakta.Nijer yada çadda olabilir ama bilinmiyor.

Kıvrık Boynuzlu Oriks
Kıvrık Boynuzlu Oriks

2-Peder David Geyiği :Çine endemik bu tür yarı sucul bir türdür.1900 yilinda doğada soyları tükenmiştir.Tekrar doğaya salım çalışmaları mevcuttur.
Peder David Geyiği
Peder David Geyiği
3-Güney Çin Kaplanı :Çinin yoğun ormanlarında bulunmaktadır.Doğada nesilleri tükendiği düşünülmektedir.Ancak hayvanat bahçelerinde çok az sayıda bulunmaktadır.
Güney Çin Kaplanı
Güney Çin Kaplanı
4-Socorra Güvercini :Socorra adalarına endemik olan bu güvercin 1972 yılında doğada nesli tükenmiştir.100 den az safkan güvercin şuan hayvanat bahçelerinde çoğaltılmaya çalışılıyor.
Socorra Güvercini
Socorra Güvercini
5-Alagoas Curassow :Brezilyaya endemik olan bu kuş türü doğada tükenmiştir.Esir durumda 130 adet bulunmakta üretim çalışmaları devam etmek tedir.
Alagoas Curassow
Alagoas Curassow

6-Guam Rail :Guam adalarına endemik olan bu kuş türü doğada 1970 yılında tükendi.Uçamayan bu kuş türü şuan esir ıslahı yapılmakta ve çoğaltılmakta sayıları 100 den az olduğu düşünülüyor.
Guam Demiryolu
Guam Demiryolu

7-Hawai Kargası :Hawai adalarına endemik olan bu karga tür Doğada 2002 yılında tükenmiştir. Esir olarak 115 adet olarak bulunmaktadır.
Hawai Kargası
Hawai Kargası

8-Wyoming Kurbağası :Abdye endemik olan bu kurbağa türü doğada 1991 yılında tükenmiştir.Şuan esir olarak çoğaltılmaktadırlar.
Wyoming Kurbağası
Wyoming Kurbağası

9-Pinta Adası Kaplumbağası :Galapagos Pinta adasına endemik bu tür 1971 yılında doğada tükenmiş Sadece bir adet hayvanat bahçesinde bulunmktaydı yalnız george olarak 2012 yılında oda ölünce nesilleri tükendi sayılmaktadır.
Yalnız George
Yalnız George

10-Siyah Softshell Kaplumbağası :Hindistana endemik olan bu su kaplumbağası 2002 yılında doğada tükenmiş şuan esir çoğaltımları devam etmekte sayıları 96 adet bulunmakta

Siyah Softshell Kaplumbağası
Siyah Softshell Kaplumbağası



Bu Blogda Ara