BLANTERSWIFT101

Nesli Tükenmek Üzere Olan 10 hayvan türü

27 Ocak 2017 Cuma
1-Araripe Manakin :Brezilyaya endemik olan bu kuş türü 1996 yılında keşfedilmiştir.Dinlenme tesisleri ve baraj inşaatları nedeniyle soyu her an tükenebilir Çok güzel renklere sahip bir kuş türüdür.Doğada 779 Adet vardır.
Araripe Manakin

2-Hirola(Antilop) :Güneydoğu kenya ve muhtemelen güney batı somalide bulunur.Doğal avlanma Avcılık Çiftlik hayvanlarıyla rekabet nedeniyle soyu tükenmek üzeredir.Doğada 1000 den az kaldığı düşünülüyor.

Hirola

3-Sumatra Gergedanı :
Endonezyanın sumatra adasına endemik olan bu tür palm yağı ve insan baskısı ve gergedan boynuzu nedeniyle tükenmek üzere bir türdür.Doğada sayıları 200 den az kaldığı düşünülüyor.

Sumatra Gergedanı

4-Hula boyalı kurbağa :İsraile endemik olan bu tür Yaşam alanların azalması kuşlar tarafından avlanma nedeniyle her an tükenebilir.Doğada sayıları 50 den az bulunuyor. 

Boyalı Kurbağa

5-Edvardss Sülün :Vietnamın dağlarına endemik olan bu tür doğada her an tükenebilir ancak evcil hayvan olarak çok beslenilmekte Doğada 250 den az kaldığı düşünülüyor.

Edvardss Sülün

6-Hainan Gibbon :Çinin dağlarına endemik olan bu tür bir zamanlar tükendiği düşünülüyordu ancak yeni çalışmalarda 20 den az kaldığı düşünülüyor.

Hainan Gibbon

7-Gooty Tarantula :Hindistana endemik bu tarantula rengi için evcil hayvan olarak toplanmasından dolayı soyu tükenmek üzere Doğada sayıları bilinmiyor.
Gooty Tarantula

8-İpeksi Sifaka :Madagaskar adasına endemik olan bu tür avcılık habitat kaybı nedeniyle tükenmek üzere Doğada 100 ile 1000 arası kaldığı düşünülüyor.

İpeksi sifaka


9-Javan Gergedanı :
Java adasına endemik olan bu tür gergedan boynuzu avcılığı yüzünden her an tükenebilir.Doğada 60 adet kaldığı düşünülüyor.

Java gergedan


10-Batı Avusturalya Yer Altı Orkidesi :Doğada 100 den az kaldığı düşünülüyor.

Batı Avusturalya Yer Altı Orkidesi






Bu Blogda Ara