BLANTERSWIFT101

Dünyada Gözle Göremeyeceğimiz 15 Hayvan

26 Ocak 2017 Perşembe
Mary River Kaplumbağası
Mary River Kaplumbağası
 Kaplumbağa adası olarak bilenen bu türün Ana Vatanı Avustralyadır.Nesli tükenmekte olan hayvanlar listesinin baş sıralarında yer almaktadır.Su altında nefes alma özelliğine sahip kanallar vardır.Kafasındakiler uzaktan bakıldığında saç gibi gözüksede aslında birer Yosundur.

Aye Aye
Aye Aye

Boyları 30-45 cm arası değişen maymun türü bir lemurdur.Bu canlının görüldüğü yerler Bambu ormanlarıdır.Kuyruğu 25cm civarındadır.Yerli halk tarafından Yaldızlı bambu maymunu olarak tanımlanır


Damla Balığı
BlobFish (Damla Balığı)
Avustralya ve Tanzanya bölgelerinin derin sularında bulunan bu balık,çok derin sularda (1000 mt) yüzdüğü için daha yeni yeni keşfedilmiştir.Dünyanın en tipsiz balığıdır kendisi fotoğraflarda görüldüğü gibi ,yenmez etmez ,böyle olmasına rağmen türü az olan bir balıktır.


Saiga
Saiga

Saiga bir bozkır antilobu olarak da tanımlanır,ilginç bir görünüme sahiptir,Orta Asya bölgesinde görülmektedir.İlginç bir burun yapısına sahiptir,bu burun havadaki tozu filtrelenerek temiz hale getirip,soğuk havalarda da ılıtma işlemini görür.

Cehennem Solucanı
Cehennem Solucanı

Yeni bulunan bir türdür,ilk olarak Güney Afrika madenlerinde görülmüştür.Bilim adamları tarafından incelemeye alınan bu solucan en derin de yaşayan canlı  unvanını almıştır.

Komodor Köpeği
Komodor Köpeği

Sadık ve türü az olan bir köpek türüdür.


Yapraklı Deniz Ejderi
Yapraklı Deniz Ejderi

Bu canlı Avustralya  sularında ılık ve sığ kesimlerde görülmektedir.Bu canlı Güney Avustralya'nın resmi deniz amblemidir.
Myxini
Myxini

Elastik bir yapıya sahip bu canlı denizin  dip çöpçüdür,hasta ölmüş balık ve solucanları yiyerek nesillerini sürdürürler.




Hispaniolan
Hispaniolan
 Sarı kafalı Küba solenodonu olarak bilinen hispaniolanlar, uzun sivri burunlu bir fareye benzerler ve Tanrekgiller sınıfındandırlar. 20 santimetreden biraz daha uzun olan bu hayvan, ısırdığı kurbanına zehir enjekte edebiliyor...

Miğferli Kakadu
Miğferli Kakadu

Avustralya'da  yaşan bu kuş dinozor devrinden bir görüntü anımsatıyor.Meyve ile beslenen bu kuşun boyları ortalama bir metre civarında olabiliyor.

Hindistan Cevizi Yengeci
Hindistan Cevizi Yengeci
Resimde de görüldüğü üzere büyük bir yengeç türüdür. 1-1.5m  bacakları uzunluğu,5-8 kg arasında da ağırlığı bulunabiliyor.
İsmini Hindistan cevizi kırabildiği için böyle bir isim takılmıştır.İnsanlar tarafından Yenilebilir olduğu için,nesli tükenmekte olan bir yengeç türüdür.


Zehirli  Mavi Kurbağa
Zehirli  Mavi Kurbağa

Nadir bulunan bu tür en tehlikeli ve nesli tükenmekte olan kurbağa türleri arasında yer almaktadır.


Yıldız Burunlu Köstebek
Yıldız Burunlu Köstebek

Kanada ve K.Amerikada keşfedilen yer altı dünyasının hükümdarı olan bu köstebekler ,uzun tırnakları sayesinde çok hızlıca yol kat edebilirler,boyutları avuç içi kadardır.


Çöl Kertenkelesi Kırbaç Kuyruklu
Çöl Kertenkelesi Kırbaç Kuyruklu
Bu kertenkelelerin dişi türleri üremek için erkeğe ihtiyaç duymaz. Partenogenez ile döllenmemiş yumurtadan kendi kopyalarını çıkartırlar. İşin garip kısmı yumurtalamak için başka bir dişi ile seks yaparlar. Lezbiyen seksin neticesinde de yavru dünyaya getirirler.

Bu Blogda Ara