BLANTERSWIFT101

Cornish Rex Sahiplendirme

11 Mart 2019 Pazartesi
Büyük Britanya’nın Cornwall bölgesinden gelen bu ilginç kedi ırkı, 1950’li yıllarda ortaya çıkmaya başladı. Alışılmadık bir karakteri olan Cornish Rex, kedileri, çoğu kedi ırkı gibi bilerek üretilmeden, tamamen naturel mutasyon sonucu ortaya çıktı.Cornish Rex kedilerinin ilk sahibi olan Nina Ennismore, farklı ve güzel bir tür ürettiğini gördükten sonra, bilgili olarak bu kedi ırkını çoğaltmak için çalışmalara başladı. Tamamen amatör bir şekilde bu işi yapan Ennismore, şans eseri kedileri aynı şekilde üretmeyi başarınca Cornish Rex ırkı kısa süre içinde popülerleşmeye başladı.
Cornish Rex Kedisi cinsel kediler, seyrek tüylü, üzerinde renkli çizgi ve benekleri olan ve tüyleri kıvırcık bir kedi ırkıdır. İlk olarak İngiltere’de 1950 senesinde bir karnavalda ortaya çıkmıştır. Anavatanı Birleşik Kırallık’ın Cornwall bölgesidir. Bu bölgede Cornish Rex Fiyatları cinsel kedilere benzeyen çok ilginç ve alışılmadık başka kedi türleri de yaşar. Aslına bakılırsa bu kedi cinsi, aynı bölgede yaşayan ve tüy cinsleri birbirine benzeyen Rex tavşanlarına çok benzer. Bundan dolayı Cornish Rex cinsel kedilerin, tavşan mı kedi mi oldukları mevzusunda şakalar yapılır.
Cornish Rex kedileri fazlaca parlak zeka ve sevimli. Zekasını kullanmayı çok seven bu ırk, özellikle uğraş gerektiren, zihnini zorlamak zorunda kaldığı aktivitelerden çok hoşlanıyor. Farklı ve interaktif kedi oyuncakları ile oynamayı çok seven Cornish Rex Sahiplendirme kedileri, hem de köpeklerle oynadığınız çoğu oyunu kolayca öğrenebiliyor.Parlak zeka bir kedi olmasının yanısıra, ghasret yeteneği de çok gelişmiş olan bu kediler, sahiplerinin her hareketini takip etmeyi ve öğrenmeyi başarıyor. Bu kabiliyetleri zekası ile birleşince, Cornish Rex kedileri, ev içinde sizin meydana getirdiğinız her şeyi yapmayı öğrenebiliyor. Bu kedi ırkının vakit zaman buzdolabını bile açmış olduğunı görebilirsiniz.Aslında karakter olarak köpek şeklinde denecek türden bir kedi ilanları cinsidir. Atılan oyuncakları hızlıca geri getirir ve bunu devamlı yapmak ister. Son derece aktiftir ve hep hareket etmek ister. Bulunduğu ortamda yükseklere tırmanmak ve atlamak her vakit yaptığı iştir. Patileri uzun ve kuvvetlidür ve kapıları kolayca açabilir, ufak nesnelerin yerini kolayca değiştirebilir. çok sessiz, misafirlere karşı sevgi gösteren, sevgi dolu

BAKIM
Fazla bakım gerektirmez; haftada birkaç kez taranmalı/fırçalanmalı.

RENKLERİ
bütün renkler ve şekiller görülebilir; gayri resmi ismi Si-Rex olan bu kediler, Siyam kedisi renklerini ve şekillerini de taşıyabilir.



Bu Blogda Ara