BLANTERSWIFT101

Rottweiler Sahiplendirme

11 Mart 2019 Pazartesi


Rottweiler Sahiplendirme , Almanya kökenli bir bekçi ve koruma köpeği ırkı. İsmini Almanya'nın Rottweil kasabasından alır. 
Rottweiler genel olarak güçlü ve çevik yapısı ile dikkat çeken, bununla beraber çok iyi huylu ve uysal bir köpek ırkıdır. Bu şefkatli, itaatkar hayvanlar; hareketli, çalışmayı seven köpeklerdir. Özgüvenli, metanetli ve korkusuz bir karaktere sahip olan Rottweiler İlanları , her vakit tetikte, ve çevresinde olup bitenlere karşı hassasdır.
Kökenleri, muhafız ve çoban köpeği olarak hizmet ettikleri Romalılara kadar uzanan Rottweiler, dünyanın en eski köpek ırklarından bir tanesidir. Roma İmparatorluğu ordularının dünyanın uç köşelerine giderken yanlarında götürdüğü sürülere bekçilik etmek için tercih etmiş olduğu çoban köpekleri, çağıl Rottweiler’ların atası olarak kabul edilir. Bu köpekler uzun seneler birliklere eşlik etmiş, insanları korumuş, sürüleri gütmüştür. Roma İmparatorluğu’nun çöküşünden yüzyıllar sonrasında, bu köpekler Almanya’nın güneyindeki küçük Rottweil nahiyesinde çoban ve bekçi köpek sahiplendirme olarak kullanılmaya başladılar. Büyük sürülere bekçilik yapmayı ve onları gütmeyi, insanları ve mülkleri korumayı sürdürürlerken, bu ırkın çalışmaya olan iştahına odaklanan yerel kasaplarca da benimsendiler. Burada “Rottweiler Metzgerhund”, yani “Rotweil’in kasap köpeği” adını aldılar. Süre ilerledikçe, Rottweiler Fiyatları ideal muhafız ve polis köpeği bulunduğunu kanıtladı ve yirminci yüzyılda bu özellikleriyle tanınmaya başladı.İtalyan Mastiff'lerinden geldiklerine inanılır.Kökenleri Orta çağ'a kadar uzanır ve bu dönemde çoban köpeği olarak kullanılmışlardır.
Bu ırk köpeklerin güçlü ve iri bir vücut yapıları vardır.Olukça atletik ve kaslıdırlar.Çeneleri fazlaca iyi gelişmiştir.Gözleri koyu renklidir.Sakin,itaatkar,cesur ve eğitilmeye uygundurlar.Yalnız sahipleri ve aileleri çekince altındaysa hırçınlaşırlar.Kendilerini ailelerine adayan muhteşem bir koruyucu köpektirler.Acıya karşı dayanıklıdırlar.Ciddi ve kendinden emin gaslıkürler.Eğitimlerinde dikkat ve disiplin ön planda olmalıdır.Sabırlı bir eğitim sonucunda güvenilir, sadık ve sevgi dolu birer arkadaş olabilirler.Boyutlarından dolayı eğitim erken başlamalı ve köpeğin vahşileştirilmemesine büyük dikkat edilmelidir.Zekaları gelişmiş bu köpekler bir çok ülkede görülen popüler hayvanlardır,ek olarak polis,gümrük ve asker köpeği olabilirler.Tasmasız dolaştırılmarı tavsiye edilmez,insalar içinde sosyalleşmeye ihtiyaçları vardır.Diğer köpeklerle iyi anlaşamazlar.Yabancılara karşı oldukça kuşkulu ve soğukturlar.Özellikle aile üyeleriyle arası çok iyidir.Sahiplerinin yanından ayrılmayı sevmeyen bu köpeklerin egzersiz gereksinimları karşılanmalıdır,doğa yürüyüşlerini ve açık alanda koşturmayı severler.
Kısa ve parlak tüyleri vardır,her gün taranırlarsa yıkanma ihtiyaçları olmaz.

Bu Blogda Ara