BLANTERSWIFT101

Hayvan Dolandırıcılığından Korunma Yöntemleri

8 Mart 2019 Cuma
Marmaraereğlisi’nde yaşayan M.C., web üzerinden satın almak için köpek ararken, gördüğü ilandaki kişiyi aradı. İlanı veren Cengiz K, M.C.'ye yurt dışına çıkacağını 2 pomeranian boo cins köpeği için ücretsiz olarak sahiplenecek kişiler aradığını belirtti.

İddiaya nazaran Cengiz K. Köpeklerin, Artvin Hopa'daki Bülent M. Isimli veterinerde bulunduğunu söyleyip sözde veterinerin numarasını M.C.'ye verdi.

Bunun üzerine M.C., sözde baytar Bülent M.’yi aradı. Hayvanların özel hayvan taşıması aracıyla gönderilmesi için hesap numarası vererek 500 TL gönderilmesini istedi. Verilen hesaba parayı yatıran M. C’yi arayan Bülent M. Bu kez sigorta işlemleri için 2 bin lira daha göndermesi icap ettiğini söylemiş oldu.

Durumdan şüphelenen M. C.'yi veterinerlik belgesi ve baytar kliğinin numarasını vererek ikna eden Bülent M., köpeklerin sigortasının 2000 TL olması icap ettiğini söylemiş oldu. M. C. Bunun üzerine Bülent M.'ye 2 bin lira daha gönderdi.
Dolandırıcılık, en genel anlamıyla aldatma amacı ile yapılan kasıtlı eylemdir. Dolandırıcılık, türlerine göre farklılık gösterebilmektedir. Arkeoloji, edebiyat, emlâk, belge sahteciliği vb. dolandırıcılık türleri vardır.
Daha sonrasında durumdan şüphelenen M.C. Sigorta poliçesi istediğinde dolandırıldığının farkına vardı. Poliçede direten M.C. Daha sonra Bülent M.'ye ulaşamadı. İlanı veren Cengiz K.'ye de ulaşamayan M.C. Durumu Marmaraereğlisi İlçe Adliyesine giderek Cumhuriyet savcılığına şikayette bulunmuş oldu. Pomeranian Boo

Erzurum’un Şenkaya ilçesinde 61 adet büyükbaş hayvanlarını satan 14 çiftçi, dolandırıldıklarını iddia etti.
Şenkaya’ya bağlı Ormanlı Mahallesinden Ömer A., Rize’nin Kalkandere ilçesinden gelen ve hayvanlarını müşteri bir ferdin kendilerini dolandırdığını ileri sürdü. Şüphelinin, Ormanlı ve yöre mahallelerden toplamda 14 çiftçiden 61 adet büyükbaş hayvanı satın aldığını ve geçtiğimiz Nisan ayından bu yana parasını ödemediğini belirten Ömer A, “Bu şahıs bizleri dolandırdı. Hayvanları satın alıp sözde 10-15 gün sonra parasını ödeyecekti geçen vakit diliminde herhangi bir ödeme yapmadı. Kalkandere’ye paranın peşine gidenleri de tehdit edip kovdu. Jandarmaya ve savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Konu soruşturma aşamasında” diye konuştu.




Bu Blogda Ara