BLANTERSWIFT101

Sfenks Kedisi

4 Mart 2019 Pazartesi
Sphynx, Dünyadaki birkaç tüysüz kedi cinsinden biridir.Kökeni Kanada'dır.Görüntüsünün aksine yumuşak huylu, sahibine bağlı ve canayakın bir türdür.Ömürleri 8 ile 14 yıl arasındadır.Düzenli olarak banyo 
Gezegenin en sempatik kedi ırklarından bir tanesi olduğu söylenen bu esrarlı tür, görünümünün yanı sıra hareketleri ile enteresan bir kişiliğe haizdir. Özellikle zekası ile konuşulan Sphynx kedisi eğitilebilir olduğu söylenmektedir. Sahibi ile çok güçlü bağ kurabilen ve her daim birlikte süre geçirmekten hoşlandığı söylenmektedir. Bundan dolayı yoğun iş yaşamına haiz aileler için uygun bir tür değildir.

Mevzuşkan kişiliği ile ön plana çıkan Sphynx kedisi çevresi ile bir hayli içli dışlı olmaktadır. Kimi zaman bebek benzer biçimde davranışlar sergilemekten olan bu sevimli dostumuz kendisi ile ilgilenilmesini istemektedir. Çocuklar ile her daim iyi geçinebilen öteki evcil hayvanlar ile tanıştırılması durumunda saatlerce oyun oynayan bir yapıya haizdir. Ancak doğası gereği oldukça hassas olan Sphynx kedisi ev ortamında kendisinden başka evcil istememektedir.Dünyanın en farklı ve en dikkat çekici kedileri içinde bulunan Sfenksler, tüysüz ve sarkık derileri ile kendilerine özgü bir görünüşe haizdir. İyi huylu, akılı, canlı ve uysal kedi cinsleri içinde yer alan Sfenks Kedisi, bununla beraber dokunulduğu zaman insanların sımsıcak ve yumuşak bir hisse kapılmalarını sağlayacak kadar da tatlı vücut yapısına sahiplerdir.
Özellikle aynı ev içerisinde bir köpek yada kedi ile beraber büyütülmesi durumunda oldukca iyi geçindiği bilinmektedir. Sadece Sfenks kedisi oldukça hassas kişiliğinden dolayı öteki evcil hayvanlar ile her süre yakın temas kuramayacağı söylenmektedir. Ev içerisinde kontrolün kendisinde olmasını ve ilginin her daim kendisine gösterilmesinin yandaşı olduğu söylenmektedir.

Bu Blogda Ara