BLANTERSWIFT101

Sibirya Kurdu Sahiplendirme

10 Mart 2019 Pazar
Sibirya kurdu ya da Haski, yüzyıllarca kızak çekme, ren geyiği çobanlığı ve bekçilik görevlerinde kullanılmış bir köpek ırkıdır.

Sibirya kurdu, yahut aslolan adı ile Husky; soğuk iklimi severler bu sıkıntılı hava koşullarına gereken uyumu sağlayarak, yaşamlarını sağlıklı bir şekilde yürütebilirler.
Sibirya Kurtları her vakit tetikte olan, sosyal ve iyi huylu hayvanlardır. Bir koruma köpeğinin doğal sahiplenici özelliklerini taşımazlar; yabancılara güvensiz yaklaşmaz, öteki köpeklerin yanında saldırgan bir tutum sergilemezler. Özellikle de olgun Sibirya Kurtları, çekingen ve asil köpeklerdir. Zekaları ve memnun etme hevesleri yardımıyla, son aşama emin refakatçi yahut iş köpekleri olabilirler.
Husky’ler, soğuk iklim hayvanı olsalar da, fazlaca sıcak kanlı ve arkadaş canısı hayvanlardır. Çocuklarla bildirişimi çok kuvvetlidir. Sadık bir dost ve koruyucu bir kahraman olabilirler.
Sibirya Kurtları, orta seviyede gelişmiş bir kemik yapısına ve uyumlu oranlara sahip, bulundukları her ortamda dikkatleri kolayca üzerlerine çekecek, oldukca güzel köpeklerdir. Mavi ya da kahverengi gözlü olabilecekleri gibi, her iki gözleri farklı renklerde de olabilir. Sibirya Husky olarak da bilinen bu ırk, tarihte bilindiği kadarıyla ilk kızak köpeği olarak kullanılmıştır. Soğuk iklimleri sever, ve apartman şeklinde iç mekânlardan ziyade daha çok açık alanlarda bakılmaya uygundur. çok sevecen, bir o denli da gururlu köpekler olan Sibirya Kurtları, aile üyelerine ve öteki evcil hayvanlara karşı arkadaş canlısı bir karaktere haizdir.
Sibirya kurtları, çok dayanıklı ve kuvvetli hayvanlardır. Günümüzde, evlerde beslenen hayvanların başlangıcında gelseler de, Alaska ve Sibirya bölgelerinde, kızak çekmek için kullanılırlar.

Sibirya kurtları sıcağı pek sevmezler, soğuk havalara alışkın olup -60 derecede bile yaşamlarını rahatça devam ettirebilirler. Yaşam süreleri averaj 10 ile 13 yıl içinde değişmektedir. Kuvvetli ve dayanıklı bir vücut yapısına haiz olan bu köpeklerin erkekleri ve dişileri ağırlık olarak birbirinden biraz farklı olabilirler. Yetişme çağındaki bir erkek Sibirya kurdu ortalama 20 ile 27 kilo arası olurken, dişilerin ağırlığı 16 ile 26 kilo arasında değişmektedir. Bu köpeklerin en önemli özelliklerinden birisi de öteki köpek sahiplendirme benzer biçimde havlama huylarının olmamasıdır sadece arada bir uluyabilirler.

Bu Blogda Ara