BLANTERSWIFT101

Yavru Kedi

4 Mart 2019 Pazartesi
Yavru Kedi Bakımı

Evinize yeni katılan tüy yumağını için heyecanlı bir bekleyişmi var ? O halde, yavru kedinizin hayata en iyi şekilde atılmasını sağlamak üzere sizler için hazırlamış olduğmuz bilgilere adım atmak için doğru bir yerdeyiz.

 Yeni bir yavru kedi, sizden süregelen özel bir bağlılık anlama gelir
 Yavru Kedi Bakımı
Yeni bir yavru kedinin bakışı karşısında herkesin kalbi erir. Sadece eve getirdiğiniz bu sevimli tüy yumağının, yaşamı boyunca bakıma ihtiyacı olacaktır. Ve kediler dökuz yıl yaşayabildiğinden, bu uzun bir süredir! Yavru kedinizin yaşama iyi bir başlangıç yapmasını sağlamanın en iyi yöntemi, ikinizin eğlence dolu senelerın hazzını beraber çıkaracağınızdan kesin olmaktır Savunmasız olduğu bu ilk aylarda, ailenizle beraber yaşamaya sorunsuz bir halde alışmasına yardımcı olmak için ona çok fazla özen ve ilgi göstermeniz gerekecektir.

 Evim güzel evim?

Doğal olarak, kendi evinizin ortamına alışıksınız; sadece yeni gelen yavru kediniz için birazcık korkutucu olabilir. Pek çok kedi yavrusu, ilk başlarda stresli bir deneyim yaşadığına karar verecektir. Bu yüzden, onun kedisini evinde hissetmesi için yapabileceğiniz her şeyi yapmalısınız.

İlk olarak, yeni evcil hayvanınızı evinizin diğer üyeleriyle, kısaca insanlarla yada evcil hayvanlarla tanıştırmayı aceleye getirmeyin ( sosyalleşme konusunda daha çok data). Yeni kedinizin etrafındaki yeni şeylere alışması için zaman tanıyın. Ek olarak mama kapları, kum kabı ve yatağının yerini göstermeniz de önemlidir.

Rahat, güvenli bir liman

Bu ilk günlerde, yeni yavru kediniz etrafındaki eşyaları birazcık tuhaf ve kimi zaman fazlasıyla büyük bulacaktır. Eşyalar onun için çok fazla olduğunda, güvenli, rahat bir yataktan daha emniyetli ve hoş gelen aslabir şey yoktur. Bir evcil hayvan mağazasından yatak satın alabilir ve hatta sağlam bir karton kutu bile kullanabilirsiniz. Ancak hepsinden önemlisi, sıcak ve huzurlu, kuru ve hava akımından uzak olması gereklidir. Kullandığınız yatak yumuşak ve rahat olmalıdır. Sizinle beraber olduğu ilk gecelerde, ilk defa annesinden ve kardeşlerinden ayrı kalmış olacaktır. Yavru kediler tek başına uyumaya çabuk alışır; sadece başlangıçta, kardeşlerinin sıcaklığını hatırlatması için yatağın altına bir sıcak su şişesi koyabilirsiniz.
'Bebek sakınan' bir ev bulunduğunu duydunuz; haydi şimdi de 'yavru kedi sakınan' bir evden söz edelim

Evinizi, sevgili yeni yavru kediniz için mümkün olduğunca güvenli bir yer haline getirmek zorundasınız.

İşte birkaç ipucu:

    Yavru kedinizin aşağıya düşmemesi ya da kaçamaması için pencereler kapalı tutulmalıdır.

    Yavru kedinin bacasına ulaşabileceği açık şömineleriniz var ise, bunları kapatmalısınız.

    Tüm elektrik kablolarını gizleyin. Yavru kediniz bu kabloları boydan boya çiğnemeye çalışabilir.

    Hiçbir saksı çiçeğinin yavru kediniz için potansiyel bir çekince oluşturmamamasını sağlayın. Zambaklar, Mustafa Kemal Atatürk çiçekleri ve sıklamenlerin tümü zehirlidir.

Mama konusunda düşünülmesi gerekenler
Bir yavru kedi için mama seçmek büyük bir sorumluluktur. Her şeyden önce, onun tüm potansiyelini kullanarak büyümesine ve gelişmesine yardımcı olan şey mamadır. Ancak kendini emniyette hissetmesi için en iyi yöntem, mamasını hemen değiştirmemektir. Siz yeni sahibi olmadan önce yavru kedinizin hangi mamayla beslendiğini öğrenmeyi ihmal etmeyin ve aynı mamayı kullanın. Daha sonra yeni bir mamaya geçeye karar verirseniz, değişim tamamlanıncaya kadar eski mamayla karışmasını sağlayarak verin. Yavru kedinizin yeni mamasına alışması 5 ila 7 gün sürmelidir. Ona hangi mamayı verirseniz verin, azca miktarda ve sık vermeyi ihmal etmeyin - sekiz ila on iki haftalık yavru kedilerin günde dört öğüne, üç ila altı aylık olduklarında üç öğüne ve altı aylığı geçtikten sonrasında iki öğüne ihtiyacı vardır.

Büyüyen yavru kedinizi korumanın diğer yöntemlere nazaran en basit ve en başarılı yolu, sağlıklı, dengeli bir beslenme yürütmek, onu yavru kedilere yönelik yüksek kaliteli hazır mama vermektir. Kuru mama ve konserve mama olmak üzere, iki tip hazır mama mevcuttur. Kuru mamalarla, yavru kediniz gün boyunca istediği sıklıkta mama kabına gidebilir. Öte taraftan, kutuda veya pakette sunulan konserve mamaların, mama kabına konduğunda tazeliklerini hızla kaybetmesi mümkündır; bu nedenle, konserve mamaların gün içinde ayrı öğünler halinde verilmesi gereklidir.

Sadece tıpkı bizim besinlerimizde olduğu şeklinde, tüm yavru kedi mamalarında aynı kaliteyi bulamaz ve hepsinde paranızın karşılığını alamazsınız. Hammadde listesini mutlaka denetim etmeli yada daha da iyisi, baytar hekiminizden tavsiye istemelisiniz. İyi bir mama, büyümekte olan yavru kedinin sağlıklı bir kedi olması için ihtiyaç duyulan tüm besin maddelerini sağlamalıdır.  .

İster emin olun ister inanmayın, yeni yavru kedinize süt vermenizi tavsiye etmeyeceğiz; fazla oranda verilmesi halinde, süt ishale neden olabilir. Bunun yerine, her zaman temiz, taze su bulundurmalısınız. Yavru kedinizi başka bir ş
eyle ödüllendirmek istiyorsanız, satın alabileceğiniz özel yavru kedi sütleri vardır.

Bu Blogda Ara